Street style: Dennis

Interview: Patrick Steptoe Designer og kunstner

patrick

BCD har fanget Patrick Steptoe i et privat interview omkring hans mange oplevelser med at gå fra designer for danske modehuse til underviser og kunstner.

Patrick har arbejdet som designer for Bruuns Bazaar, Day, Metropol, Cottonfield og NN07 som han var med til at starte op fra bunden. Hør lidt om hvad en mand som Patrick har at fortælle om moden og udfordringerne i en kreativ branche.

BCD: Hvad består dit job af nu?
Patrick: Jeg arbejder idag med mange forskellige ting, og det passer min kreative hjerne godt med variation i arbejdslivet.
Min store passion er illustration, og jeg lever blandt andet af at tegne illustrationer til børnebøger, undervisningsmateriale og til reklamebranchen.
Et andet arbejde hvor jeg tegner er mine workshops, hvor jeg eksempelvis speed-live-tegner til en historiefortællers fortællinger, eller kommer ud som konsulent og tegner folks ideer til brainstorms og møder.
Noget af mit arbejde består også i at udvikle visuel identitet, og kan være alt fra udvikling af logoer til hjemmesider, emballage, produkter  og kreativ rådgivning.
Om sommeren bygger jeg også skulpturer i sand. Da jeg efterhånden har vundet nogle priser for mine skøre ideer rundt omkring i verden, bliver jeg inviteret til festivaler i bla. Japan, Indien og Berlin.
– I år skal jeg bygge solo i København og Oslo.
Jeg laver stadig somme tider lidt klude, og selvom illustration og kunst har overtaget mit arbejde med Herre-fashion, sker det at jeg får en tøj-opgave jeg ikke kan sige nej til. Jeg er eksempelvis for nyligt blevet inviteret til at udvikle nye ideer til print og grafik for NN07.
Jeg underviser også lidt en gang imellem, og har bla. undervist på Danmarks Designskole og KEA.
BCD: Hvilke tidligere erfaringer har du erhvervet dig?
Patrick: Siden jeg blev færdig med min uddannelse på Danmarks Designskole, har jeg bla. arbejdet som designer for Bruuns Bazaar, Day, Metropol, Cottonfield og NN07.
Min tid i modebranchen har været lærerig, men har også været årsag til en del frustration. Jeg fungerer bedst i højre hjernehalvdel, og det at have tid til at gennemarbejde mine ideer og designs betyder meget for mig. I Modebranchen går alting meget stærkt, og der er efter min mening ikke meget tid til at gå i dybden med udvikling, – hvis man skal have et liv ved siden af. Som far synes jeg det er vigtig også at have tid til privaten , – selvom jeg har svært ved at lade være med at arbejde inde i hovedet hele tiden.
Som selvstændig og freelancer, bestemmer jeg mere selv hvornår jeg skal sidde oppe om natten og hvilke opgaver jeg vil lægge min sjæl i. At være freelancer har selvfølgelig også en bagside, og det kan være hardcore når alle opgaverne kommer samtidig, eller når der i perioder er meget stille i butikken.
BCD: Hvad er for dig den største udfordring da du var designer for NN07 og Bruuns Bazar?
Patrick: Som designer var min største udfordring at “købe”  tid til udvikling af mine ideer. Selvom jeg er god til at få ideer, og også er skrap til at visualisere dem, er jeg ikke nogen god sælger. Derfor har det altid været lidt op af bakke for mig at etablere gennemslagskraft overfor hurtige forretningsfolk.
BCD: Hvad er det bedste ved dit job som designer?
Patrick: Jeg elsker at skabe. At se mine tanker og ideer få liv når jeg tegner dem, er en vidunderlig følelse som jeg ikke tror vil være muligt at leve foruden.
Det er fedt at kunne aflevere arbejde til mine kunder og samarbejdspartnere, som skaber glæde og tilfredshed, og jeg elsker at tage udfordringen op.
BCD: Hvad var udfordringerne ved at være med til at opstarte mærket NN07?
Patrick: Den mest spændende udfordring var nok at forstå hvad bossen ville, og udvikle produktet bedst muligt i denne retning. Senere blev det også en udfordring at holde sig indenfor den konceptuelle ramme, og arbejde konsekvent med de givne parametre, samtidig med at udvikle og få brandet til at blomstre.
BCD: Hvad inspirerer dig til at udføre de opgaver du havde førhen og nu?
Patrick: Jeg finder meget af min inspiration i film, kunst og kultur. Med andre ord, er det de ting jeg ser, og de stærkeste indtryk jeg får, som inspirerer mig, og som inde i mit hoved bliver kombineret til ideer.
BCD: Hvad er ifølge dig et musthave i  herregaderoben?
Patrick:  Personlig beklædning! Jeg er gladest for de ting jeg har der holder og som rummer en god historie. Det tøj jeg har haft længe, og som stadig bevarer sin kvalitet, er blevet en del af mig, fordi det er mig der har slidt de folder det har fået af at følges med mig gennem livet.
Jeg har lige skaffet mig en “raw” reproduktion af et par gamle Lee Jeans fra 1952, – dem glæder jeg mig til at slide til!
skjorte p
sand pbilled p
Design og kreativt arbejde fra Patricks eget arkiv! Er din interesse for NN07 vakt kan du se deres nye kollektion her:

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Street style: Dennis